Hvor skal skiferien gå hen?

Vinteren står for døren, og det betyder én ting: Skiferie! Her er der masser af valgmuligheder, både i forhold til hvor man vil tage hen, og hvordan man vil bo, men også i forhold til, hvilken form for skisport, man vil dyrke.

Mange forbinder måske mest af alt skiferien med Alperne, men er det første gang på pisterne og løjperne, kan man med fordel også overveje de skandinaviske lande. Især Norge og Sverige har i mange år været favoritter hos danskerne, og rejser man med små børn, vil man helt sikkert komme til at sætte pris på alsidigheden og det forholdsvis milde terræn. Her kan man sagtens prøve både slalomski og snowboard, men ofte vil skianlæggene være mindre, og pisterne mindre krævende end dem, man kender fra Alperne. Derudover har mange skandinaviske skisportsområder også som en særlig del af deres profil, at de både appellerer til slalom- og langrendsløbere.

Uanset om man vil suse ned ad pisterne eller nyde roen i den uspolerede natur på fjeldet, kan man altså her finde det, man søger. Er teenagebørnene til fart og tempo på pisterne, mens mor og far hellere vil ud på en langrendstur? I så fald er Norge eller Sverige et godt bud, der passer til både store og små, uanset erfaringsniveau.

Har man derimod tabt sit hjerte til slalom og snowboard, vil man måske på et tidspunkt nå til et punkt, hvor man ønsker mere udfordring, end de skandinaviske fjelde kan tilbyde, og så bør turen selvfølgelig gå sydpå til Østrig, Italien eller Frankrig.